RIJSWIJK - De cd met muziek van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima heeft een record gebroken. Het album komt namelijk zondag op nummer 1 in de Album Top-100 binnen, is de verwachting van de muziekbranche. Het is de eerste keer dat een klassieke cd dat voor elkaar krijgt, meldt Megacharts, de organisatie achter de hitlijst.

Volgens Universal, de platenmaatschappij die de cd heeft uitgebracht, zijn er al 65.000 exemplaren van het album naar de winkels gegaan. Dat is volgens een woordvoerster van Universal een bijzonder hoog aantal voor een klassieke cd, zeker gezien de korte tijd.

De populariteit is vooral te danken aan de tango Adiós nonino (Vaarwel vadertje), gespeeld door Carel Kraayenhof. "Mensen kopen deze cd alleen voor de tango. Ze willen de traan van Máxima nog een keer beleven", vertelt een woordvoerder van de Free Record Shop.

Precieze verkoopcijfers wil de Free Record Shop niet noemen, maar de winkelketen heeft maandag en dinsdag alleen al "meer dan .000 exemplaren" van het album verkocht. Ook bij de Bijenkorf loopt de cd zeer goed, meldt een woordvoerster. Hoeveel exemplaren er zijn verkocht, wil de warenhuisketen niet kwijt.

Tangomuziek is ook populairder geworden, meldt de woordvoerder van de Free Record Shop. Bovendien vragen mensen regelmatig naar de cd van Kraayenhof en zijn groep, Sexteto Canyengue, die vrijdag uitkomt. "Wij verwachten dat ook deze cd goed gaat lopen", zegt de woordvoerder.

/NET'Tango van Máxima' online