AMSTERDAM - Geen witte duiven, driedaagse ceremonie of groots mediacircus voor Jeroen van der Boom. De zanger ziet een showbizzhuwelijk à la Wesley en Yolanthe niet zitten.

De zanger vindt dat trouwen iets voor jezelf is en houdt het graag klein met familie en vrienden.

Toen begin vorige week het nieuws uitlekte dat Van der Boom en zijn vriendin Dany in juli gaan trouwen, doken de media er bovenop. "Dat komt door Gordon", vertelt de 38-jarige zanger in het TMF-programma Kijk Dit Nou. "Hij zei bij 3FM: Jeroen gaat trouwen."

Beelden niet verkocht

De zanger heeft geen zin in een mediacircus rond zijn trouwerij. "Trouwen is voor iedereen anders, maar ik ben van het normale", legt de 38-jarige Van der Boom uit.

"Trouwen doe je voor elkaar, voor je gezin, je familie en je directe vrienden." Ook is Jeroen niet van plan geld te verdienen aan de speciaalste dag in zijn leven door beelden te verkopen aan media. "Dat ga ik echt niet doen."

De zanger, die twee zoons van 4 en 7 heeft met Dany, wachtte expres met trouwen tot zijn kinderen oud genoeg waren. "Ik vind het wel leuk als de kleinste later ook kan zeggen: ik weet het nog."