AMSTERDAM - Reinout Oerlemans en Antonie Kamerling speelden begin jaren ’90 hun eerste scène samen in de tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden. Twintig jaar later hadden de twee opnieuw een gezamenlijke rol, in de film New Kids Turbo.

Oerlemans blikte maandagavond geëmotioneerd terug op die momenten. In de Brabantse komedie hebben de twee oud-GTST’ers een kleine bijrol. Oerlemans speelt zichzelf, als producent van het programma die komt mededelen dat het geld op is om de film af te maken.

Kamerling bedient de camera om die scène in het studiootje vast te leggen. "We hebben alleen maar zitten geiten", glimlacht de Eyeworks-baas tegenover NU.nl.

"Maar het is natuurlijk bizar, dat ik twintig jaar geleden voor het eerst samen met Antonie een scène deed, en dit de laatste scène is die hij gespeeld heeft in zijn leven."

Groot fan

"Het is een heel gek ding in de film. We hebben er lang over nagedacht of we het er in moesten laten zitten. We hebben het er met Isa over gehad, zij zei: ‘je moet het er in laten’. Merlijn, de zoon van Antonie, is groot fan van de serie.’’

Het publiek in Den Bosch applaudisseerde toen Kamerling, die begin oktober een einde aan zijn leven maakte, zwaaiend de film verliet. Oerlemans: "Toen dat kwam, was ik erg blij dat we het zo hebben gelaten."