AMSTERDAM - Kim Kardashian voert de lijst aan van best verdienende realitysterren. De brunette, bekend van de serie Keeping Up With the Kardashians, bracht het afgelopen jaar zes miljoen dollar in het laatje. Dat berekende de Amerikaanse nieuwssite The Daily Beast.

Kim doet het aanzienlijk beter dan haar zussen Khloé en Kourtney, die ieder 2,5 miljoen dollar verdienden.

De drie zussen zijn al vijf jaar het middelpunt van de realityserie die Kourtney, Kim en Khloé en hun familie volgt. De dames verdienden vooral aan reclamedeals.

Maandverband

Zo verbond Kim haar naam aan sportschoenen, huidproducten en maandverband.

Kardashian wordt op de voet gevolgd door Lauren Conrad, die haar bekendheid dankt aan de MTV-realityseries Laguna Beach en The Hills. Conrad verdiende het afgelopen jaar vijf miljoen dollar, onder meer met haar kledinglijn en boeken.

Ook Conrads The Hills-collega en vriendin Audrina Patridge wist de top tien te halen. Met 3,5 miljoen dollar is ze goed voor de vierde plaats.

Jersey Shore

De sterren van Jersey Shore, een andere succesvolle realityserie van MTV, verdienden ook aardig aan hun vergaarde roem. Zo zag Michael 'The Situation' Sorrentino zijn bankrekening groeien met drie miljoen dollar en verdiende Paul 'Pauly D' DelVecchio twee miljoen dollar.