AMSTERDAM - Het viel Jan Kooijman zwaar dat hij voor zijn deelname aan Wie is de Mol? moest liegen tegen zijn omgeving. De 29-jarige acteur wist vrienden en bekenden om de tuin te leiden met een smoes over workshops in Amerika.

Toch bleek Kooijman een geloofwaardige leugenaar. "Uiteindelijk is het goed gelukt. Ze geloofden me allemaal", vertelt Kooijman.

De acteur kon zijn geluk niet op toen hij werd gevraagd om mee te doen aan het AVRO-programma. "Ik heb geen moment getwijfeld. Ik voelde me erg gevleid", bekent de 29-jarige Kooijman.

Hij noemt Wie is de Mol? een van de mooiste programma's die worden gemaakt voor de Nederlandse televisie. "Het is een van de weinige dingen die ik al jaren volg en waar ik mijn dvd-recorder voor zet."

Ingelezen

Kooijman bereidde zich voor door zo veel mogelijk informatie te verzamelen over zijn medekandidaten. "Ik heb me ingelezen over iedereen die ging meedoen en ik heb naar oude afleveringen gekeken. Meer kun je volgens mij niet doen."

Over zijn strategie wil Kooijman niet veel kwijt, behalve dat hij erg fanatiek is. "Als ik iets doe, bijt ik me erin vast en laat ik niet meer los."

El Salvador

Het elfde seizoen van Wie is de Mol? werd opgenomen in El Salvador. Naast Jan Kooijman zijn onder anderen Anna Drijver, Karin de Groot, Miryanna van Reeden en Art Rooijakkers in het programma te zien. De eerste aflevering wordt op 6 januari uitgezonden.