AMSTERDAM - Erik van Muiswinkel heeft af en toe slapeloze nachten vanwege de komende oudejaarsconference. De 49-jarige cabaretier, die het jaar gaat uitluiden in een show met collega's, staat op oudejaarsavond met Gedoog, Hoop en Liefde op de planken.

"Het is best een forse last", vertelt Van Muiswinkel in het Radio 2-programma High Tea. "Ik probeer er zo min mogelijk over na te denken. En af en toe slaap ik er niet zo lekker van."

Toch gelooft de cabaretier wel dat de voorstelling zal slagen. "De try-outs gaan tot nu toe prima."

Hulp

Van Muiswinkel, die tijdens de show wordt bijgestaan door grappenmakers als Thomas van Luyn, Owen Schumacher en Peter Heerschop, is blij met de hulp die hij krijgt. "Het idee van een oudejaarsconference is 'die ene man', maar dat is mij niet gevraagd", legt de cabaretier uit.

"En terecht, want ik ben geen solo-artiest."

Politiek

Van Muiswinkel prijst zich gelukkig met de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en heeft aan inspiratie geen gebrek. "Het jaar was heel rijk", vindt hij.

"De verkiezingen, de formatie, Wilders: de politiek is zelden zo interessant geweest." De voorstelling wordt op oudejaarsavond uitgezonden op Nederland 1.