AMSTERDAM - Katja Schuurman is dit jaar een van de BN'ers die een nacht door gaat brengen in het Glazen Huis. 3FM-dj Giel Beelen, die zich ook dit jaar weer zes dagen op laat sluiten voor Serious Request, onthulde maandag in zijn ochtendshow de eerste slaapgast.

Schuurman trekt meteen op de eerste dag van de goede doelenactie haar pyjama aan.

De 35-jarige actrice slaapt in de nacht van zaterdag 18 december op zondag 19 december in het Glazen Huis, dat dit jaar in Eindhoven staat.

Dochter

De presentatrice, die in april moeder werd, voorspelt dat ze haar dochter Sammie enorm gaat missen. "Ik ben pas een paar nachtjes van huis geweest, vanzelfsprekend mis ik haar dan. Maar het is dan ook heel leuk om weer naar huis te gaan."

Ook Giel Beelen ziet een nachtje met Katja wel zitten. "Dit wordt leuk, dat weet ik nu al. Iedereen loopt uit naar de Markt, want Katja is in het huis." Ook Schuurman heeft zin in het logeerpartijtje. Haar jongere zus Birgit bracht in 2007 een nacht door in het Glazen Huis.

Voorbereiding

Giel, die zich dit jaar met Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg op laat sluiten, vertelde bovendien dat hij zich niet echt aan het voorbereiden is op Serious Request.

"Je kunt er eigenlijk nooit klaar voor zijn, je kunt niets doen. Maar ik heb er wel zin in, als ik de foto's van de opbouw zie, word ik wat onrustig."

Het Glazen Huis gaat zaterdag 18 december op slot. Vlak voor kerst, op 24 december, mogen de dj's het huis weer verlaten. Serious Request zamelt dit jaar geld in voor de stille slachtoffers van aids, bijvoorbeeld kinderen die hun ouders aan de ziekte hebben verloren.

Artiesten

Bløf, Marco Borsato, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Alain Clark en Go Back to the Zoo maakten vorige week bekend dat ze een bijdrage leveren aan de actie. De artiesten treden op tijdens de finaleact van Serious Request. Cabaretier Youp van 't Hek liet weten dat de volledige opbrengst van zijn eenmalige magazine De Help naar de 3FM-actie gaat.