AMSTERDAM - Suge Knight is in hoger beroep gegaan tegen de beslissing van de rechter om een aanklacht tegen Kanye West ongegrond te verklaren.

De rechtszaak zou deze maand plaatsvinden maar de rechter besloot begin november dat er te weinig bewijs in de zaak was.

De 45-jarige muziekproducent sleepte West voor de rechter nadat hij in 2005 op een feest van West slachtoffer werd van een schietpartij.

Knight beweert dat de beveiliging op het feest niet voldoende was en dat West daarom verantwoordelijk is voor zijn verwondingen en ziekenhuiskosten. Op het feest werden zes schoten gelost, de schutter is nooit opgepakt.

Schadevergoeding

Marion 'Suge' Knight zegt zo'n tweehonderdduizend dollar aan ziekenhuisrekeningen te hebben moeten betalen. Hij eiste meer dan een miljoen dollar aan schadevergoeding van de rapper en de club waarin het feest plaatsvond.

De advocaat van West noemde de aanklacht ondoordacht en de rechter concludeerde dat er geen bewijs was dat de schietpartij voorzienbaar was.

Arrestatiebevel

Tegen Suge Knight zelf loopt sinds eind vorige maand een arrestatiebevel. De baas en medeoprichter van het platenlabel Death Row weigerde onlangs voor de tweede keer voor de rechter te verschijnen wegens twee verkeersboetes.

Knight was bekeurd wegens rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopbord.