AMSTERDAM - Mick Hucknall biedt de duizenden vrouwen waar hij seks mee had zijn excuses aan. De roodharige zanger van Simply Red zegt spijt te hebben van zijn promiscuïteit.

Hucknall omschrijft zijn gedrag op het hoogtepunt van zijn succes als een verslaving. "Ik heb spijt van mijn houding", zegt hij in een interview met de Britse krant The Guardian.

"Sterker nog, zou ik openbare excuses kunnen aanbieden via deze krant? Het spijt me echt heel erg." De zanger schat in dat hij in drie jaar tijd met duizenden vrouwen de lakens heeft gedeeld.

Moederliefde

"Toen ik echt beroemd werd ging het hard. Tussen 1985 en 1987 sliep ik met drie vrouwen per dag, iedere dag. Ik zei nooit nee. Het was wat ik wilde bereiken met mijn roem, ik leefde de droom. Het enige wat ik betreur is dat ik enkele schatten van meiden pijn heb gedaan." De 50-jarige zanger wijt zijn seksuele behoeftes aan een gebrek aan moederliefde.

"Ik wilde liefde van iedere vrouw op deze planeet omdat ik nooit liefde van moeder had gekregen", doet Hucknall uit de doeken. De Simply Red-zanger werd op zijn derde door zijn moeder in de steek gelaten. "Het was een verslaving die me in een donkere periode terecht deed komen. Op een gegeven moment hield ik me liever bezig met drinken dan met verleiden."

Seksicoon

De zanger vertelt uiteindelijk verveeld te zijn geraakt door zijn seksuele avontuurtjes. "Omdat ik nooit echt het emotionele contact kreeg waar ik naar hunkerde." Hucknell weet dat hij zonder zijn roem waarschijnlijk niet aan dezelfde aantallen was gekomen. "Een roodharige man wordt over het algemeen niet als seksicoon gezien."

Mick Hucknall en zijn tegenwoordige vrouw Gabriella Wesberry hadden eerder al een relatie. De twee gingen in 1995 uit elkaar, omdat Hucknall het flirten met andere dames niet kon laten. De zanger en zijn tien jaar jongere vrouw stapten in mei in het huwelijksbootje en hebben samen een driejarige dochter.

Hucknall kan onder meer model Helena Christensen en actrice Catherina Zeta-Jones tot zijn voormalige geliefden rekenen.