AMSTERDAM - Angelina Jolie geeft niet meteen gehoor aan de oproep van Bosnische oorlogsslachtoffers. De actrice vraagt Women Victim of War om te wachten tot haar regiedebuut uitkomt.

De vrouwen zijn boos omdat in de film een Bosnische vrouw verliefd zou worden op haar Servische verkrachter.

Jolie zegt dat het wel meevalt met alle kritiek."Er is maar één klacht. Een meerderheid van de mensen, de bevolking, de cast, de premier en de president, zijn zo ontzettend ondersteunend", zei de 35-jarige actrice tegenover het Britse persbureau Reuters.

De slachtoffers vroegen in oktober al om duidelijkheid over het filmscript, omdat de vermoedelijke verhaallijn hen dwarszat.

Boedapest

De Bosnische minister van cultuur legde daarop de filmopnames stil. Vier dagen later mochten de opnames worden hervat, maar Jolie had inmiddels besloten om deels uit te wijken naar Boedapest.

Jolie ontkende eerder dat het verhaal gaat over de relatie tussen een vrouw en haar verkrachter. Ditmaal vraagt ze de klagende vrouwen om te wachten met kritiek tot ze de film gezien hebben. "Er zitten heel veel wendingen in het verhaal over de gevoeligheid rondom de relatie tussen de hoofdpersonen."