AMSTERDAM - Reese Witherspoon voelt zich, naarmate ze ouder wordt, steeds sexier. De 34-jarige Legally Blonde-actrice, die woensdag een ster kreeg op de Walk of Fame, durft tegenwoordig zonder schaamte uit te komen voor haar seksualiteit.

"Seksualiteit en vrouwelijkheid zijn een optelsom van leeftijd en wijsheid", vindt Witherspoon.

"Ik voel me nu zoveel beter dan toen ik een twintiger was. Ik heb de rust in mezelf gevonden en weet wie ik ben", legt de actrice uit in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Glamour. "Met als resultaat dat ik me sexier dan ooit voel."

Roddels op internet

Witherspoon was ruim zeven jaar getrouwd met acteur Ryan Phillippe, met wie ze twee kinderen heeft, de 11-jarige Ava en de 7-jarige Deacon. De actrice probeert haar kroost zoveel mogelijk te behoeden voor roddels die op internet verschijnen.

"We hebben thuis één computer en die moeten mijn kinderen delen", legt ze uit. "Alle mogelijke filters staan erop en ik heb ervoor gezorgd dat ze niet kunnen zoeken op mijn naam en hun eigen namen."

De actrice, die een Oscar kreeg voor haar rol in Walk The Line, is later deze maand op het witte doek te zien in haar nieuwe film How Do You Know. De blondine werd woensdag met een ster vereeuwigd op Hollywood Boulevard. Witherspoon nam haar kinderen en hond mee naar de ceremonie.
 

Reese Witherspoon