AMSTERDAM - Lange Frans ontkent dat er een geladen pistool in het spel is geweest toen zijn vrouw Daniëlle van Aalderen verhaal kwam halen bij oud-collega Baas B.

"Zoals het in de krant heeft gestaan is het niet gebeurd", liet Lange Frans woensdagavond weten in een interview met SLAM!FM. "Dat zij zou zijn opgepakt met een wapen is gewoon lariekoek."

De rapper zei verder dat de problemen tussen hem en Baas B. al lang geleden zijn begonnen.

"Hij wilde vanaf het begin eigenlijk al niet op het podium staan. Op een gegeven moment kwam er een periode dat hij écht niet meer wilde en ik ook bij mezelf dacht ‘hoe tof is het nou eigenlijk om hier te staan met iemand die er eigenlijk niet wíl staan’ en toen is hij ermee gekapt."

Over het financiële geschil dat Lange Frans momenteel met Baas B. heeft, wil hij weinig loslaten. Wel liet de rapper in het radioprogramma weten dat hij en zijn vrouw Daniëlle er veel stress van hebben.

Vuurwapen

In oktober werden Daniëlle en haar moeder gearresteerd toen ze op weg waren naar het huis van Baas B in Diemen. Zij zou een geladen vuurwapen bij zich hebben gehad. De twee verbleven een aantal dagen in de cel, maar werden later die week vrijgelaten.

Lange Frans en Baas B hebben een zakelijk conflict, dat al een jaar aanhoudt.