AMSTERDAM - Daan Schuurmans mag dan gelukkig zijn in de liefde en met zijn carrière; de acteur is toch nog vaak onzeker. "Ik kom volgens anderen vaak heel zelfverzekerd over, terwijl dat het laatste is wat ik ben", zegt hij deze week in Flair.

"Ik ben bij wijze van spreken al zenuwachtig bij de slager. Dat de slager denkt: wat een rare jongen is dat."

De 38-jarige acteur denkt dat zijn onzekerheid voortvloeit uit het feit dat hij als kind erg vaak is verhuisd. "Ik kwam elke keer in een nieuw klasje terecht. Dan moet je iets doen om ervoor te zorgen dat je niet keer op keer uitgekleed in de hoek wordt gezet. Je moet jezelf geliefd maken."

Schuurmans deed dat naar eigen zeggen door heel stoer te doen. "Als je vaak verhuist, word je toch een beetje een ontworteld boompje, je maakt dingen niet af."

Rust

Was Schuurmans vroeger nog vaak onrustig en gedroeg hij zich ongecontroleerd; inmiddels voelt de acteur een grote rust in zijn leven, zo zegt hij in het tijdschrift.

"Ik ben gelukkig door het gewoon te zijn. Niet voortdurend je impulsen moeten bevredigen, niet voortdurend alles nodig hebben om gelukkig te kunnen zijn. Dat gevoel heb ik nu."

Schuurmans heeft een relatie met actrice Bracha van Doesburg. Momenteel is hij op het witte doek te bewonderen in 'Het Geheim'.