AMSTERDAM- Angela Schijf heeft niets aan haar bekendheid in haar thuisbasis België. De actrice is niet bekend in Vlaanderen en kan dus niet profiteren van de voordelen die bekendheid soms met zich meebrengen.

Geen probleem, vindt Angela, de actrice is naar eigen zeggen toch te bescheiden om daar een slaatje uit te slaan.

"Nee, zo ben ik niet. Groot geworden door klein te blijven", lacht Schijf. In België, waar de actrice woont, heeft ze in ieder geval niets aan haar bekendheid. "Daar kent niemand mij."

Verschil

Haar man Tom van Landuyt is wel een bekende Vlaming, hij is zanger en acteur. Soms wordt het verschil Angela pijnlijk duidelijk gemaakt.

"Als ik dan een restaurant bel is het vaak vol. En dan belt mijn man vijf minuten later: prima meneer Van Landuyt, komt u langs. Dan word je wel eens op je plaats gezet."

Voordelen

Toch ziet Schijf vooral voordelen van haar anonieme bestaan. "In België loop ik op mijn Uggs in de supermarkt en breng ik mijn kinderen naar school op mijn bakfiets. Dat is fijn", vindt ze.

"Het leven gaat ook niet over bekend zijn, maar over mooie dingen willen maken in het acteren en vooral mama zijn."

Glamour

Een glamourmomentje op zijn tijd kan de 31-jarige actrice overigens wel waarderen. "Ik geniet heel erg van de kleding die ik af en toe aan heb."

"Ik had voor de première van De Eetclub een hele mooie jurk van Anna Heylen aan, een Vlaamse ontwerpster. Dat vind ik dan supertof. Ik breng het wel altijd terug. Ik kan het toch geen twee keer aan."