AMSTERDAM – Nicolette van Dam wil graag ten huwelijk gevraagd worden door haar vriend Bas. “Met Bas wil ik trouwen. Maar ik ben daar heel ouderwets in, ik ga hem echt niet vragen.”

Dit zegt de 26-jarige presentatrice in een interview met het tijdschrift Beau Monde. “Bas is traditioneel ingesteld, dus ik denk wel dat hij op zijn knieën gaat.”

Voor de blondine, die inmiddels al vier jaar een relatie heeft, is monogamie erg belangrijk. “Wij hebben naar elkaar uitgesproken dat als de ander vreemdgaat, het meteen over is."

"Het is niet moeilijk me hieraan te houden. Alles wat ik in een man wil, heb ik al thuis, dus dan hoef ik het ook niet buiten de deur te zoeken.”

Kinderen

Voor de presentatrice staat het wel of niet getrouwd zijn het krijgen van kinderen niet langer in de weg.

“Vroeger dacht ik dat ik eerst wilde trouwen, voordat ik moeder word. Nu zie ik het wel, laat ik het los. Het is ook maar te hopen dat het zwanger worden lukt.”

Carrière

De presentatrice denkt niet dat het krijgen van kinderen haar carrière bij de televisie in de weg zal staan. “Ik zie bij collega’s dat dat makkelijk kan. Mijn ouders werkten ook veel en daar zijn mijn broertje en ik ook niet slechter van geworden."