AMSTERDAM -Tygo Gernandt denkt niet dat de mens van nature monogaam is. "Monogamie is een opgelegd iets. Ik weet uit eigen ervaring dat vreemdgaan soms maakt dat je juist verliefder wordt op je eigen vriendinnetje", zegt hij deze week in Nieuwe Revu.

"Terwijl je met die ander bezig bent, voel je dat je eigen meisje duizend keer leuker is", legt de 36-jarige acteur uit in het tijdschrift.

Gernandt weet niet of het verstandig is om eerlijk te zijn over een slippertje. "Zodra je het opbiecht wordt het groter en groter. Het is natuurlijk anders als je verliefd op een ander wordt. Dan moet je het wel zeggen."

De acteur heeft naar eigen zeggen de vrouwen voor het uitkiezen, maar hij geeft niets om vrouwen die hem enkel willen omdat hij bekend is.

"Staan er vrouwen om half twee 's nachts met hun blote tieten voor de camera van mijn huis aan te bellen met teksten als: 'Tygo, ik wil je nu neuken.' Ontzettend leeg."

Eenzaamheid

Zijn bekendheid maakt het daarnaast moeilijk om leuke vrouwen te ontmoeten. "De magie van elkaar ontdekken, elkaar uitvinden en ouderwets sjans hebben, is door mijn bekendheid onmogelijk geworden. Soms is eenzaamheid de prijs die ik betaal om te kunnen doen wat ik doe."

De Nieuwe Revu met het interview met Gernandt ligt vanaf woensdag in de winkel.