AMSTERDAM - Bas Westerweel heeft weer vlinders in zijn buik. Dat biechtte de 47-jarige presentator, die zijn scheiding van Babette van Veen zondag wereldkundig maakte, woensdag op in Koffietijd.

Westerweel en Van Veen zijn al enige tijd uit elkaar. "Na twaalf jaar waren we uit elkaar gegroeid. We hebben er van alles aan gedaan; alle zelfhulpboeken staan in de kast en we hebben iedereen gesproken die we moesten spreken", zei Westerweel.

De presentator vertelde bovendien dat hij en Babette professionele hulp hebben gezocht. "Maar het was niet meer te redden."

Geen ander

Twee maanden geleden pakte Bas zijn spullen. "Ik heb de knoop doorgehakt en ben gegaan. Op dat moment was er zeker geen ander, maar ik ben nu wel erg verliefd." Voor wie Westerweel is gevallen, houdt hij nog voor zichzelf.

Volgens roddelkoning Evert Santegoeds gaat het om een 'bekende collega'. "Het maakt de situatie wel heel precair", zegt Bas over zijn verliefdheid.

Zoons

Westerweel en Van Veen hebben twee zoons, de 10-jarige Sebastiaan en de 6-jarige Silvijn. Om hen de tijd te geven te wennen aan de scheiding hebben Bas en Babette het nieuws lang stilgehouden.

"We wilden ze er langzaam aan laten wennen dat papa en mama niet meer samen zijn."

Aandacht

Dat het nieuws zoveel aandacht zou krijgen, had Westerweel niet verwacht. "Twee minuten na de tweet van Babette had ik RTL Boulevard al aan de telefoon hangen", herinnert de presentator.

"Maar je moet ook relativeren. In India en China zijn miljarden mensen die nog nooit van mij hebben gehoord. Scheiden is nou ook niet zo bijzonder."