AMSTERDAM - Het modellenbestaan is voor Kim Feenstra niet altijd even makkelijk. De 24-jarige Groningse moet een hoop opgeven om haar vak te kunnen blijven uitoefenen. "Je moet afvallen, afvallen, afvallen."

"Ik werd er helemaal gedesoriënteerd van", onthult Feenstra, die in 2007 Holland's Next Top Model won, in 100% NL Magazine.

"Ze zeggen wel zo schijnheilig dat ze gezonde modellen op de catwalk willen, maar als je ziet wat er tijdens de Fashionweek rondloopt, dan schrik je je echt de pleuris."

Expeditie Robinson

Feenstra deed onlangs mee aan het programma Expeditie Robinson, waarbij kandidaten zelf hun eten moeten zoeken op een eiland. "Daarbij ben ik 7 tot 8 kilo afgevallen. Ik vond het niet meer mooi en kon de kleinste maatjes niet meer aan", vertelt het model. "Toen ben ik heel veel gaan eten om op mijn oude gewicht te komen."

Het model, dat onlangs trouwde met dj Michael Mendoza, zegt goed te letten op wat ze in haar mond stopt. "Ik let op mijn voeding, maar ik sla geen patatje over en ik heb een zwak voor ijs en witte chocola. Maar over het algemeen eet ik gezond."