AMSTERDAM - Marco Borsato's nieuwe album hielp niet alleen de zanger uit de put na het faillissement van The Entertainment Group. Ook zijn vrouw Leontine putte veel kracht uit de nummers. "Muziek heeft voor mij een helende werking."

"Het laat me lachen als ik wil lachen en huilen als ik wil huilen", vertelt Leontine aan het tijdschrift Grazia over de muziek van haar geliefde.

"Marco's liedjes hadden altijd al zo'n uitwerking op mij, al voordat ik hem kende. Hij kan op zo'n manier zingen dat je het gevoel hebt dat het over jou gaat."

Faillissement

Het faillissement van The Entertainment Group, het artiestenbureau waarvan Marco aandeelhouder was, raakte ook Leontine diep.

"Ik heb een hele tijd in de overlevingsmodus gezeten. Dat is een logische reactie als iets heftigs je overkomt, of het nou een faillissement is of het verlies van iemand. Uiteindelijk moet je terug naar de basis."

Nieuw hoofdstuk

Net als Marco is ook Leontine na ruim een jaar klaar met het debacle. "Ik heb een streep onder die periode getrokken. We zijn nu echt aan een nieuw hoofdstuk begonnen, dus ik kijk alleen nog maar vooruit."

Ergens is Leontine zelfs dankbaar voor de moeilijke tijd. "Verlies hoort bij het leven. Als je niet diep gaat, kun je ook geen hoogtepunten ervaren. Wat dat betreft denk ik ook dat het een verrijking kan zijn om zo diep te gaan."