AMSTERDAM - Dj Tony Star, beter bekend als Sterretje uit Oh Oh Cherso, heeft zijn debuutvideo moeten censureren. Het clipje bij de single Two Stars besteedde uitgebreid aandacht aan schaarsgeklede dames, waardoor Youtube de clip een leeftijdsrestrictie gaf.

In de videoclip bouwt Sterretje een feestje met een aantal dames in bikini. De 25-jarige plaatjesdraaier liep al langer rond met het idee voor een single.

"Het idee lag er al voordat ik naar Oh Oh Cherso ging, ik had die sterren al", vertelt Tony. "Mijn idee is grotendeels gewaarborgd gebleven, ik ben onwijs blij met het resultaat."

Restrictie

Door de restrictie is de video van Sterretjes debuut als dj niet te zien voor niet-geregistreerde gebruikers van Youtube. Tony's platenmaatschappij kwam tegemoet aan de videosite en liet een gekuiste versie van het clipje maken, die vanaf dinsdag op internet staat.

In de bravere versie worden de aanstootgevende beelden niet achter zwarte balken, maar achter sterretjes verstopt.

Stars

Two Stars is een nieuwe versie van Stars, het nummer waarmee Charly Lownoise en Mental Theo in 1995 een top 10-hit scoorden. Theo dook na het succes van Oh Oh Cherso met Sterretje in de studio voor een nieuwe versie van het nummer.

Tony noemt Theo zijn 'muzikale papa'. "Hij is groot en grofgebekt en dat ben ik ook. Ik leer een hoop van hem en kijk soms zelfs wat dingetjes van hem af."

Vlammen

Zo heeft Sterretje bewondering voor de manier waarop Theo met de media omgaat en hoe hij 'staat te vlammen' tijdens het draaien. "Hij is de ouwe rot in het vak, ik ben gewoon een jonkie. Hij is aan het eind van zijn Latijn en ik in mijn jonge bloei", grapt de Hagenees.

Iedereen die Tony's debuutsingle niets vindt, heeft volgens de plaatjesdraaier een probleem. "Ik ga nog wel even door met singles maken", vertelt Sterretje voor hij zijn plannen voor een mixplaat uit de doeken doet. "Ze zullen van mij voorlopig nog wel wat horen."