AMSTERDAM - Verkrachtingsslachtoffers van de Bosnische oorlog gaan mogelijk naar de Verenigde Naties om te klagen over goodwill-ambassadrice Angelina Jolie.

De organisatie Women Victims of War wil duidelijkheid hebben over de inhoud van Jolies regiedebuut. De actrice beloofde eerder al een gesprek aan te gaan met de vrouwen, maar daar is het nog niet van gekomen.

De slachtoffers vroegen in oktober om opheldering over het filmscript van Jolie, omdat ze vermoedden dat het verhaal over een Bosnische vrouw gaat die verliefd wordt op haar Servische verkrachter.

Dat stuitte de vrouwen tegen de borst. De opnames werden daarop stilgelegd door de overheid, omdat de 'papieren niet in orde waren'. Jolie ontkende de geruchten over het script. De opnames mochten vier dagen later worden hervat.

Gesprek

De Bosnische vrouwen leven nog steeds in het ongewisse. Jolie beloofde dat ze in november een gesprek met hen zou aangaan om haar film toe te lichten.

Ze nodigde de slachtoffers uit om bij filmopnames in Boedapest te komen kijken. De voorzitter van de stichting vindt echter dat Jolie de vrouwen in hun thuisland Bosnië moet ontmoeten.