AMSTERDAM - Eva Longoria lijkt zich na haar scheiding op haar werk te storten. De 35-jarige Desperate Housewives-actrice werkt met haar productiemaatschappij aan twee tv-shows en een miniserie.

Daarmee is Longoria drukker dan ooit, schrijft het Amerikaanse vakblad Variety.

De Amerikaanse zender ABC, die ook Desperate Housewives uitzendt, werkt met Longoria aan twee nieuwe series. Het drama Sendera, dat Longoria met Cold Case-actrice Kathryn Morris gaat produceren, gaat over twee welgestelde families die het met elkaar aan de stok krijgen.

De tweede serie die Longoria's productiemaatschappij UnbeliEVAble Entertainment voor ABC gaat produceren, is Parenting by Committee. De comedy gaat over vier vrijgezelle vrouwen die samen een kind opvoeden als een van hen in verwachting raakt.

Miniserie

Voor de betaalde Amerikaanse zender Starz werkt Longoria aan een miniserie. Aztecs gaat over de historische romantische relatie tussen de Spaanse veroveraar Hernán Cortés en zijn tolk.

Longoria lanceerde UnbeliEVAble Entertainment in 2006. De actrice ligt momenteel in scheiding. Longoria vroeg een echtscheiding van basketballer Tony Parker, met wie ze in 2007 trouwde. Volgens geruchten stuurde Parker pikante sms'jes naar de vrouw van een van zijn ploeggenoten.