AMSTERDAM - Prins William en Kate Middleton zijn van plan een groots event te maken van hun trouwdag op 29 april. Verschillende omroepen overwegen om de grote dag in 3D uit te zenden.

Als de plannen doorgaan, betekent dit dat miljoenen mensen wereldwijd het Koninklijke huwelijk van Prins William en Kate Middleton kunnen bekijken met 3D brillen.

De omroepen Sky, BBC en Virgin overleggen gezamenlijk over de mogelijkheid om het evenement live in 3D uit te zenden vanuit Westminster Abbey.

Massapubliek

Sky TV was de eerste met de nieuwe 3D technologie op het kleine scherm, grotendeels voor sportwedstrijden. Waarschijnlijk krijgt BBC volledige toegang tot de beelden van het huwelijk, om een zo groot mogelijk tv publiek te trekken.

De mensen thuis hebben speciale televisie attributen nodig om in 3D te kijken, daarom wordt het huwelijk waarschijnlijk in cafés en bioscopen getoond voor het massapubliek.

''3D technologie heeft absoluut onze interesse, maar we willen de bruiloft vooral aan iedereen kunnen laten zien, helaas heeft de 3D techniek hierin nog beperkingen, vertelt Jana Bennett, directeur van BBC Vision, aan de Britse tabloid Daily Mail.

Prins William maakte eerder deze maand bekend verloofd te zijn met zijn vriendin Kate Middleton. Het stel kent elkaar van de universiteit in Schotland.