AMSTERDAM - Wie denkt dat Lindsay Lohan momenteel zonder werk zit omdat niemand haar wil hebben, heeft het mis. De actrice zou ondanks haar drugsperikelen meer dan genoeg filmscenario's hebben om uit te kiezen.

Dat zegt Ethan Terra, mede-eigenaar van de productiemaatschappij van Lindsays moeder Dina.

"Lindsay heeft absoluut geen problemen met het vinden van werk", zegt Terra tegen de Amerikaanse nieuwszender Fox News. "Ze heeft bergen scripts om uit te kiezen. Als ze er klaar voor is, zien we haar graag een positieve rol op zich nemen. Ze is momenteel ontzettend goed bezig met haar herstel in de afkickkliniek."

Inferno

Eerder werd Lindsay voor de hoofdrol in de film Inferno gevraagd, maar de samenwerking ging op het laatste moment toch niet door. Gesuggereerd werd dat dit te wijten was aan haar drugsgebruik, waardoor de filmmakers niet meer met haar wilden werken.

Enkele ingewijden, waaronder vader Michael Lohan, beweerden echter dat Lindsay uit vrije wil uit het project was gestapt.

Negativisme

Daar is Terra het nog steeds helemaal mee eens. "Toen ze destijds voor die rol tekende, hing er een wolk van negativisme om haar heen. Nu gaat het een stuk beter met haar en staat ze veel sterker in haar schoenen."

Lindsay staat tot eind januari onder behandeling in de afkickkliniek. Daarvoor speelde ze wel nog een rolletje in Machete. De rol in Inferno ging uiteindelijk naar Malin Akerman.