AMSTERDAM - Alex Klaasen staat liever niet alleen op het podium. De 34-jarige acteur vindt het niet leuk om alleen in zijn kleedkamer te zitten. Klaasen is dan ook blij dat hij na zijn solovoorstelling Eindelijk Alleen nu met meer acteurs op de bühne staat in een musical over Toon Hermans.

"Het is heerlijk, hoor, weer eens toeren met een groepje. Ik ben twee jaar in mijn eentje geweest", zegt Klaasen in De Telegraaf. "Die solo's van mij waren leuk en succesvol, maar een uur voor aanvang zat ik wel in mijn eentje in de kleedkamer. Wat dat betreft, ben ik niet gemaakt voor een solotoer."

Klaasen houdt van afwisseling. "Dat heb ik nodig. Ik sta iedere zondagochtend met Plien van Bennekom in Villa Achterwerk en in maart zit ik in de Gooische Vrouwen-film. Wat ook al zeker is, is dat ik volgend jaar Cor Ontvangt ga doen. Cor Bakker vond dat ik maar eens jazz moest gaan zingen."

Voorlopig heeft de cabaretier dus een vol programma. Daarna moet Klaasen weer op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Snel verveeld

"Ik vind het niet leuk om dingen te doen die ik al gedaan heb. Ik ben snel verveeld. Zoals Youp van 't Hek: wat hij doet vind ik heel goed, maar ik zou dat nooit twintig, dertig jaar kunnen. Dan zou ik ongelukkig worden."