AMSTERDAM - Winona Ryder had gehoopt dat ze dikke vriendinnen zou worden met tegenspeelster Angelina Jolie in de film Girl, Interrupted uit 1999. Dat zat er echter niet in, aangezien Jolie steeds op afstand bleef.

"Ik weet nog dat ik dacht: oh, we gaan vast heel goede vriendinnen worden", zegt de 39-jarige Ryder tegen de Britse filmsite Total Film. "Maar ik denk dat ze me wilde blijven zien als mijn personage Susanna, en niet als Winona. Dus hield ze op gepaste wijze afstand."

Ook na de opnames van de film, waar Ryder coproducent van was, is dit niet veranderd. "Ik heb haar nog eens gezien tijdens een filmprijsuitreiking, maar daarna eigenlijk niet meer."

De destijds 24-jarige Jolie zou uiteindelijk een Golden Globe en een Oscar krijgen voor haar hoofdrol als jonge vrouw met zware psychische problemen.

Nare herinnneringen

Ryder heeft nog een andere reden waarom Girl, Interrupted nare herinneringen bij haar oproept. "Ik kan die film nu niet meer kijken vanwege Brittany Murphy. Haar personage pleegt zelfmoord. Ik was heel hecht met Brittany voordat ze stierf."

Murphy overleed vorig jaar op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zware longontsteking en bloedarmoede.