AMSTERDAM - Het leven lacht Thomas Berge weer toe. De 20-jarige zanger, die zich eerder dit jaar preventief liet opnemen in een afkickkliniek en sinds kort weer vrijgezel is, noemt zichzelf een gelukkig mens.

"Ik sta nu gewoon heel erg goed in het leven", zegt Thomas. "Ik ben gelukkig en blij met alles wat aan de gang is. Ik ben zelf aan het schrijven in de studio, de nieuwe single is net uit en ik ga shows met dolfijnen geven."

Berge haalde donderdag voor het eerst een nat pak in het Dolfinarium. Daar verzorgt de zanger rond de kerst vijf shows die worden opgeluisterd door de kunsten van dolfijnen.

Echt luisteren willen de beesten nog niet. "Maar dat is ook wel logisch voor een eerste dag. Ik heb nog twee repetitiedagen te gaan en de trainers zeggen dat het wel goed komt."

De dolfijnentrainsters deelden ook privékwesties met de Twentse zanger. "Nou, ik kan je de hand schudden", reageert Thomas op de mededeling van de dames dat ze sinds kort weer vrijgezel zijn. "Maar ik voel me wel goed", voegt de 20-jarige er gehaast aan toe.