AMSTERDAM - Xander de Buisonjé heeft de smaak van het presenteren te pakken. De zanger, die dit jaar zijn presentatiedebuut maakte met Zij Gelooft In Mij, heeft verschillende plannen voor nieuwe shows.

"Er spelen meerdere dingen, maar ik kan er nog niets over zeggen", vertelde Xander donderdag in Koffietijd.

"Er is nog niet eens een naam en het is ook helemaal niet duidelijk of het echt op televisie komt", ging de zanger verder. Wel heeft Xander veel zin om weer als presentator aan de slag te gaan. "Het is heerlijk om ergens weer helemaal groen in te gaan, om weer als een spons alles in je op te moeten zuigen."

Onwijs leuk

Xander was in januari te zien als presentator van het NRCV-programma Zij Gelooft In Mij, waarin ex-gedetineerden op zoek gingen naar een vrouw. "Ik vond dat onwijs leuk om te doen", blikte de 37-jarige terug.

"Het was een wereldje waar ik helemaal niets van af wist en was benieuwd naar de recidive in Nederland. Ik hou ervan dingen te ontdekken."

Liedjesschrijver

Het kostte de zanger grote moeite om in de schijnwerpers te treden. "Ik ben gewoon een liedjesschrijver en ben niet in de wieg gelegd om bekend te worden, dat krijg je er bij." Ook op het podium worstelde Xander met de aandacht, waardoor hij nooit honderd procent zichzelf was op de planken. "Ik trok altijd een andere jas aan als ik op moest treden."

Daar heeft Xander sinds het verschijnen van zijn nieuwe plaat Uit Liefde minder last van. "Het komt meer vanuit mezelf. Ik heb niet meer die drang naar erkenning en aandacht, maar wil mijn liedjes meer uit liefde voor de muziek delen met anderen."