AMSTERDAM - Toen Antje Monteiro haar comeback in de musicalwereld wilde maken, was het maar de vraag of dat zou lukken. De blondine vroeg zich vorig jaar af of er nog wel rollen voor haar waren, toen ze werd benaderd voor de musical Crazy Shopping.

"Ik prijs me gelukkig", vertelt de 41-jarige blondine in De Telegraaf. Monteiro verliet jaren geleden bewust de musicalwereld om bij haar dochter, die inmiddels 18 is, te kunnen zijn.

Vanaf januari is de musicalster, aansluitend op haar rol in Crazy Shopping, te zien in de Queen-musical We Will Rock You.

"Ik denk dat het ook te maken heeft met het feit dat ik op dit moment iemand van 30 maar ook van 45 kan spelen. Ik zing pop, maar kan ook typisch musical zingen", legt de musicalactrice uit. "Ik heb mazzel met deze ingrediënten."

Hoogtevrees

Voor haar nieuwe rol als Killer Queen in We Will Rock You moet Antje wel haar hoogtevrees overwinnen. "Op de een of andere manier kom ik dit telkens weer tegen."

Monteiro begon deze week met de repetities en staat vanaf januari op de planken met haar nieuwe voorstelling. "Ik kan niet wachten."