AMSTERDAM - Snoop Dogg zou wel oren hebben naar een optreden op het vrijgezellenfeest van de Britse prins William. De rapper is 'zeer geïnteresseerd', vertelt een bron aan de Amerikaanse entertainmentzender E!

Eerder schreven diverse Britse media, waaronder de Daily Mirror, dat prins Harry het vrijgezellenfeest van zijn broer wil opleuken met een show van Snoop Dogg.

Prins William stapt op 29 april in het huwelijksbootje met Kate Middleton. Volgens de ingewijde is Snoop Dogg nog niet benaderd door het koninklijk huis, maar zou hij graag een show geven.

Akkefietje vliegveld Heathrow

De 39-jarige Snoop Dogg had lange tijd ruzie met de Britse douane na een akkefietje op vliegveld Heathrow. De rapper raakte daar in 2006 betrokken bij een vechtpartij.

Een jaar later kreeg hij daarom geen visum toen hij Groot-Brittannië in wilde. Ook eerdere veroordelingen in de Verenigde Staten zouden hebben meegespeeld bij het besluit hem de toegang te weigeren.

Niet bang

Een woordvoerder van de rapper is niet bang dat Cordozar Calvin Broadus Jr, zoals Snoop Dogg eigenlijk heet, Groot-Brittannië niet in komt. "Dat was jaren geleden. Inmiddels mag hij er gewoon weer in."

Eerder dit jaar besliste een rechter dat Snoop weer een visumaanvraag mag doen, maar dat hij niet automatisch wordt toegelaten.