AMSTERDAM - Jennifer Grey is het swingen nog niet verleerd. De 50-jarige actrice, bekend van haar rol in Dirty Dancing, heeft dinsdagavond de elfde Amerikaanse editie van Dancing With the Stars gewonnen.

Grey nam het in de finale van de danswedstrijd op tegen acteur Kyle Massey en de dochter van politica Sarah Palin, Bristol.

Grey danste samen met professional Derek Hough. Het dansduo kreeg op weg naar de finale lovende commentaren van de jury. Grey zette in de finale haar beste beentje voor, ondanks een nek- en een knieblessure.

Jennifer Grey werd bekend met de rol van Baby in Dirty Dancing. In de film danste ze de sterren van de hemel met Patrick Swayze, die vorig jaar in september overleed.

De actrice twijfelde in eerste instantie of ze zou meedoen aan Dancing With the Stars, maar liet zich door Swayze inspireren.

Enige kans

"Hij was een van de meest onbevreesde mensen die ik ooit heb ontmoet", zei de actrice eerder tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. Grey besefte echter dat dit waarschijnlijk haar enige kans was. "Als ik het nu niet zou doen, wanneer dan wel?"