AMSTERDAM - Thijs Römer brak in tranen uit toen hij na een dag werken zijn dochtertje Sammie weer in zijn armen kon sluiten. "Ze gaf me voor het eerst een ontzettend vrolijke blik van herkenning", zegt de acteur in Grazia. "Dus dat was janken geblazen."

Römers vrouw Katja Schuurman beviel in april van Sammie, kort na de geboorte ging Thijs weer aan de slag voor de opnamen van de film Dik Trom.

"Op mijn eerste draaidag belde Katja me dolblij op: Sammie had voor het eerst gelachen. Voor mij was dat wel even slikken, want daar was ik heel graag bij geweest."

Sammie

De acteur kiest zijn projecten sinds de komst van zijn dochter een stuk selectiever. Thijs en Katja willen zoveel mogelijk zelf voor Sammie zorgen. "Als Katja werkt ben ik thuis en andersom", vertelt Thijs in het blad.

"Dat is het voordeel van ons vak: het is hollen of stilstaan, maar als je dat goed op elkaar aanpast, werkt het perfect."

Crèche

Een nanny of crèche komt er dan ook niet aan te pas. "Dat zal vast nog wel gaan gebeuren", voorspelt Katja. "Maar nu willen we haar zoveel mogelijk rust bieden." Een speelmaatje heeft het zeven maanden oude meisje al wel; haar 1-jaar oude neefje Chico.

"Birgit en ik hebben het druk, maar we proberen wel zoveel mogelijk samen te doen met de kinderen", vertelt Katja over haar zus. "Nu is Sammie nog heel klein, maar over een paar maandjes kunnen ze echt met elkaar spelen."