AMSTERDAM - Lange Frans is blij dat hij zich weer op zijn muziek kan storten na alle ellende in zijn privéleven. De rapper raakte in financiële moeilijkheden en als gevolg van een ruzie met zijn oude rapmaatje Baas B werd zijn vrouw gearresteerd.

Met zijn nieuwe single Zing Voor Me kan Frans zijn zinnen even verzetten. Naast een eigen single is Frans Frederiks, zoals de rapper echt heet, ook op het nieuwe album van Marco Borsato te horen.

"Ik ben wel heel blij dat we nu al deze aandacht om kunnen zetten naar de positieve dingen die gebeuren en gaan gebeuren", zegt de rapper in RTL Boulevard.

Vuurwapen

Vorige maand werd de vrouw van Frans met een vuurwapen betrapt, terwijl ze op weg was naar Baas B 'om verhaal te halen'. Ze houdt hem verantwoordelijk voor de financiële sores van haar man.

"Het onderzoek loopt. Die kous is nog niet af, dat moet allemaal nog gaan gebeuren", zegt Frans. "Dat kunnen weken, maar ook maanden of jaren zijn. We hopen daar snel en goed uit te komen."

De 30-jarige rapper houdt een nuchtere kijk op de toekomst. "Geweest is ook maar geweest", vindt Frans. "In de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt. Ik kan alleen maar vooruit kijken en dat is ook wat ik altijd heb gedaan."