AMSTERDAM - Willie Wartaal is in zijn jeugd in de steek gelaten door zijn moeder. In een interview met Viva vertelt de rapper van De Jeugd van Tegenwoordig dat die gebeurtenis nog steeds veel impact op hem heeft. "Ze koos niet voor mij. Dat raakt je in je kern."

Volgens Wartaal was zijn moeder verslaafd aan drugs ben bleef ze soms dagen of weken weg. "Ze heeft zich ook wel eens twee of drie jaar niet laten zien. Wat ze altijd ging doen, weet ik nog steeds niet."

Wartaal ziet zijn moeder niet meer, maar af en toe is er telefonisch contact. "Dan denk ik: je leeft nog, dat is cool en meer hoef ik niet te weten. Door die drugs is ze een schim van wie ze ooit was. Ik heb niks met haar, ik vind niks van haar", zegt hij in het tijdschrift.

Vader

Ook zijn echte vader kent de rapper niet goed. "Dat hij er vroeger nooit voor me was, is geen issue. Wat wil je, die gast is een neger. En een neger heeft schijt aan zijn zoon. Die neukt rond, maakt een vrouw zwanger en smeert 'm vervolgens om weer zijn eigen ding te doen. Althans, dat is mijn ervaring."

Harder

Toch hebben alle gebeurtenissen uit zijn kinderjaren zijn sporen achtergelaten. "Het heeft me zeker wel harder gemaakt. Ik sta niet te lang stil bij tegenslagen. Als je zo jong door iemand bent geknakt die zich over jou hoort te ontfermen, is dat best gek en raar."

Met relaties heeft de rapper dan ook moeite. Vrienden laat hij toe tot op zekere hoogte, maar met vriendinnetjes loopt het vaak mis. "Relaties met vrouwen, daar ben ik niet zo goed in. Ik verknal het op cruciale momenten."