SACRAMENTO - De nieuwe gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, laat voor de tweede keer in een week een veroordeelde moordenaar vrij. Het dagblad The Los Angeles Times berichtte donderdag dat hij woensdag tot de voorwaardelijke vrijlating van Rosario Munoz besloot, een vrouw die in 1987 de minnares van haar echtgenoot vermoordde.

Schwarzenegger werd 17 november gouverneur en lijkt met twee vrijlatingen in korte tijd een andere kijk op de strafjustitie te hebben dan zijn voorganger Gray Davis. Davis blokkeerde vrijwel altijd voorwaardelijke invrijheidstellingen die door de gevangenisautoriteiten werden aanbevolen.

In de hele ambtsperiode van Davis stemde hij in met acht van de aanbevolen vervroegde vrijlatingen. Davis weigerde tot twee keer toe Munoz te laten gaan. Davis liet voorts 'zijn' eerste veroordeelde voorwaardelijk vrij nadat hij twee jaar gouverneur was geweest. Schwarzenegger was pas drie dagen gouverneur toen hij afgelopen week een veroordeelde uit een moordzaak uit 1985 liet gaan.