AMSTERDAM - Susan Smit is in verwachting van een meisje. De schrijfster en haar vriend Peter verwachten hun eerste kindje in februari. De ouders in spe zijn druk bezig met de babykamer en Susan heeft inmiddels een heuse rompertjesverslaving ontwikkeld.

"De zwangerschap verloopt goed. Het kindje groeit goed en mijn concentratie en energie zijn na de eerste drie moeizame maanden helemaal teruggekeerd", vertelt de schrijfster aan Novum Nieuws.

Voorlopig blijft Smit nog aan het werk. "Ik ben nog even heel hard bezig met interviews en lezingen over mijn laatste boek Wijze Mannen, maar vanaf de feestdagen wil ik het rustiger aan gaan doen."

De aanstaande ouders kraken hun hersenen momenteel over een naam voor hun dochter. "Peter en ik zijn enorm aan het brainstormen over namen, maar onze top drie verandert zo'n beetje om de week", zegt Smit. "We hebben het gevoel dat we haar eerst in de ogen moeten kijken voordat we weten welke naam bij haar past."

Babykamer

Ook de babykamer wordt flink aangepakt. "De kamer vult zich langzaam met knuffels en boekjes die we cadeau krijgen van lezers en vrienden. We hebben een antieke commode gevonden en mijn moeder is de wieg waarin ik en mijn broer hebben gelegen, opnieuw aan het bekleden. Zelf heb ik een ernstige verslaving aan rompertjes ontwikkeld."