Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Sylvia Hoeks wil psyche ontrafelen

AMSTERDAM - Sylvia Hoeks wil graag onderzoeken waarom mensen een bepaalde keuze maken. De actrice vindt het daarom fascinerend om zich in te leven in moordenaars, overspeligen en andere extreme karakters. Dat had wat haar betreft ook gekund als psycholoog of journalist.
Door Novum

Hoeks staat naar eigen zeggen niet voor de camera voor de roem. "Het gaat mij niet om de aandacht, ik vier bijvoorbeeld nooit mijn verjaardag", zegt ze in NRC Next.

"Maar wat mijn drive is - het klinkt allemaal heel hoog en beladen - is een zoektocht naar menselijk handelen. Als ik geen actrice was geworden, had ik psycholoog of journalist willen worden."

"Acteren doe ik uit een merkwaardige fascinatie voor het menselijk handelen. Waarom doen mensen wat ze doen? Ik vind dat enorm interessant en daar komt wel de drang om te acteren vandaan", legt de 27-jarige actrice uit. "Het is zo leuk om al die emoties aan te raken en je daarin te verliezen."

Hoeks studeerde aan de Toneelschool van Maastricht. Ze speelde rollen in films als Staatsgevaarlijk, De Storm en Tirza. In 2007 kreeg Sylvia een Gouden Kalf voor haar bijrol in Duska.


Lees meer over:

sylvia hoeks

Aanbevolen artikelen