AMSTERDAM - Tjitske Reidinga heeft donderdagavond een Prix de la Mode in ontvangst genomen. De Gooische Vrouwen-actrice werd tijdens het internationale mode-evenement Marie Claire Prix de la Mode in Amsterdam uitgeroepen tot Best Style Icon.

Ook het Nederlandse ontwerpersduo Spijkers en Spijkers viel in de prijzen. Het duo werd uitgeroepen tot Best National Designers. De Franse ontwerpster Vanessa Bruno was de Best International Designer.

Het Italiaanse Max Mara en Pucci werden uitgeroepen tot respectievelijk Best Fashion House en Best Accessory Line. Olcay Gulsen, de verloofde van oud-Ajacied Edgar Davids, ontving de prijs voor Best Fashion Entrepreneur.

Best Model

Het Nederlandse model Patricia van der Vliet, dat bekend werd door haar deelname aan Holland's Next Top Model, ging aan de haal met de titel Best Model. De Britse ontwerpster Vivienne Westwood werd geëerd met de Lifetime Achievement Award.

De Marie Claire Prix de la Mode is een initiatief van modemagazine Marie Claire. Het evenement vond voor de vierde keer plaats. De prijzen werden tijdens een exclusief diner uitgereikt door presentatrice Eva Jinek.

Prix de la Mode