Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Eenzame Gordon verlangt naar gezin

AMSTERDAM - De dood van zijn moeder doet Gordon beseffen dat hij een gezinnetje mist. "Ik realiseer me dat ik geen gezin heb en dat ik toch best eenzaam en alleen ben", vertelt een openhartige Gordon voor de camera. "Het is wel jammer dat ik geen kinderen heb."
Door Novum

Toch is de 42-jarige zanger nog niet bezig met een adoptie. "Maar ik sluit het voor de toekomst niet uit, zeg nooit nooit."

Gordon moest begin oktober afscheid nemen van zijn moeder Marie Heuckeroth, met wie de zanger een erg sterke band had. De vader van de zanger stierf in 1997. "Als je vader en moeder sterven is de familieband eigenlijk ook weg, dat is af en toe wel erg heftig."

Opvangen

Gordon vindt zichzelf niet zielig. "Ik heb lieve vrienden en familie die me opvangen, maar op zo'n moment word je wel met je neus op de feiten gedrukt." Na het overlijden van Marie maakte Gordon zijn agenda leeg. Woensdag ging de zanger weer aan de slag.

"De confrontatie met het overlijden van iemand in je omgeving doet je beseffen dat we allemaal, ongeacht onze komaf, hetzelfde eindigen. We gaan allemaal dood. Dan besef je wel weer hoe betrekkelijk het hele leven is."

De zanger had het vooral moeilijk toen Maries woning uitgeruimd moest worden. "Ik kon het niet aanzien om haar spullen uit huis te zien worden gedragen.

Zo leeg

Dat heeft er emotioneel zo ingehakt dat ik dagenlang niet kon praten. Ik kon gewoon niet onder woorden brengen hoe ik me voelde." Dat blijft nog steeds moeilijk voor de anders zo vrolijke Gordon. "Ik kan geen goed antwoord geven op hoe ik me voel, omdat ik niets voel. Het is allemaal zo leeg."

Gordon mist vooral zijn moeders stem. "En haar telefoontjes. We belden zo'n drie, vier keer per dag. Af en toe zet ik een oud interview met haar op, gewoon om haar stem even te horen. Maar dat is nog erg pijnlijk."

De zanger vond bij zijn vriend Raoul een schouder om op uit te huilen. "Hij heeft me getroost en heel veel liefde gegeven. Ik kon alleen maar ontvangen, niets geven. Alles ging naar die put waar al dat verdriet heen stroomt." Gordon heeft goede hoop dat hij en Raoul sterker uit deze zware periode komen. "Verdriet brengt je meestal ook heel dicht bij elkaar."


Lees meer over:

Gordon

Aanbevolen artikelen