Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Jan Smit voelt gezonde spanning

AMSTERDAM - Jan Smit voelt een gezonde spanning in afwachting op de geboorte van zijn eerste kind. Zijn vriendin Liza is deze maand uitgerekend.
Door Novum

Smit is klaar voor het vaderschap en moet het zware werk nu aan Liza overlaten. De zanger hoefde zelfs niet mee naar pufles.

"Liza's vorige bevalling verliep redelijk voorspoedig, daarom is ze ook niet naar zwangerschapsgymnastiek geweest en hoefde ik dus ook niet", legt Smit uit in De Telegraaf. "Er is me alleen een zinnetje bijgebleven dat ze tijdens de weeën steeds ritmisch zou moeten denken of zeggen: deze dag komt niet meer terug."

Machteloos

"Als man sta je bij de bevalling machteloos", zegt de Volendammer. "Zij moet het doen en ik kan voor haar alleen maar hopen dat het zo voorspoedig mogelijk zal verlopen." Met de zenuwen van Jan valt het erg mee.

"Zenuwachtig ben ik niet, maar ik voel wel een gezonde spanning nu het bijna zover is. Vooral dat ik er misschien niet bij kan zijn."

Sinterklaascadeau

Jan heeft druk toerschema en dat brengt het risico met zich mee dat hij op de bühne staat als het zover is. "Meteen toen bekend werd dat Liza zwanger was, is mijn agenda in de periode dat ze was uitgerekend geblokt", legt hij uit. "Zelf gok ik op 5 december, het mooiste sinterklaascadeautje ooit."


Lees meer over:

Jan Smit

Aanbevolen artikelen