Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Phil Collins overwoog zelfmoord

AMSTERDAM - Phil Collins heeft onthuld de afgelopen jaren weleens aan zelfmoord te hebben gedacht. Ook zegt de zanger nog maar weinig zin te hebben om nieuwe muziek op te nemen.
Door Novum

De Britse zanger heeft een aantal keer overwogen een einde aan zijn leven te maken maar zover is het nooit gekomen.

"Ik zou mezelf niet door mijn kop schieten", vertelt Collins in een interview met muziektijdschrift Rolling Stone. "Ik zou een overdosis nemen of iets anders doen dat geen pijn doet. Maar ik zou het mijn kinderen nooit aan kunnen doen."

Zoontjes

De reden om zich van het leven te willen beroven laat de 59-jarige zanger in het midden. "Een komediant die in de jaren zestig zelfmoord pleegde liet een brief achter waarin stond 'Te veel dingen gingen te vaak fout'. Daar denk ik vaak aan."

Collins zegt zich de laatste tijd vooral bezig te houden met het opvoeden van de twee jonge zoontjes uit zijn laatste huwelijk.

Ook vertelt de zanger na zijn laatste album met Motown-covers weinig behoefte te hebben om meer muziek te maken.

Vermoord

"Soms overweeg ik dat Phil Collins-personage uit het verhaal te schrijven", legt de zanger uit.

"Phil Collins verdwijnt dan gewoon of wordt vermoord in een of andere hotelkamer. Dan mensen zullen zeggen 'Wat is er met Phil gebeurd?' en dat het antwoord is 'Hij is vermoord, maar ja, laten we doorgaan.' Zoiets."

Nekblessure

De zanger en drummer vertelt dat hij vanwege een nekblessure de drumstokjes aan de wilgen heeft moeten hangen.

De pijn in zijn nek zorgt er ook voor dat Collins geen handtekeningen meer kan zetten. Echt erg vindt Collins het niet. "Ik wilde toch al stoppen met drummen. Ik mis het niet."


Lees meer over:

Phil Collins

Aanbevolen artikelen