AMSTERDAM - Paris Jackson snapt waarom zij en haar twee broers sluiers moesten dragen van hun vader Michael. De King of Pop wilde zijn kinderen zoveel mogelijk afschermen van de pers. "We begrepen waarom het moest."

"Als we dan zonder onze vader naar buiten gingen, zou niemand ons herkennen", vertelde de 12-jarige Paris maandag in The Oprah Winfrey Show. "Toch was het niet altijd even prettig."

Volgens Paris was haar vader de 'beste ter wereld'. "Ik heb het idee dat niemand weet wat voor goede vader hij was", legde Paris uit. "Hij was als een normale vader, maar hij was de beste."

Michaels dochter vindt ook dat haar vader geweldig was in de keuken. Zo kreeg ze regelmatig wentelteefjes voorgeschoteld. "Hij maakte de beste ontbijtjes ter wereld."

Kunst

Paris en haar 13-jarige broer Prince missen de tijd die ze alleen met hun vader doorbrachten. "We gingen samen naar kunstmusea", geeft Paris als voorbeeld. "We hielden allebei van kunst."

Prince maakte, toen de familie in Bahrein woonde, vaak lange strandwandelingen met zijn beroemde vader. "Dan gingen we 's morgens wandelen en dronken we cola."