AMSTERDAM - Melody Klaver heeft flink moeten inleveren sinds ze terug in de schoolbanken zit. De 20-jarige actrice, die al verschillende films op haar naam heeft staan, studeert sinds een paar maanden aan de Toneelschool in Maastricht.

"Mijn luxe appartement in Amsterdam heb ik ingeruild voor een studentenhuis."

De actrice moet nu rondkomen van studiefinanciering. "Boodschappen doe ik niet meer bij Albert Heijn maar bij de Aldi", vertelt Klaver in het AD. "Mijn auto moest ik ook in Amsterdam laten staan. Ik doe nu alles op de fiets."

Crisis

Toch is de jonge actrice blij met haar keuze om weer te gaan studeren. "Ik had er ook voor kunnen kiezen om gewoon door te werken", legt Klaver uit.

"Maar de filmwereld heeft ook last van de crisis, dus ik dacht: waarom ga ik niet een paar jaar de student uithangen?"

Vergeten

De jonge actrice is niet bang dat mensen haar zullen vergeten. Ze is nu te zien in de film Schemer en vanaf deze week komt de De Pelgrimscode, een soort Expeditie Robinson, op televisie.

Haar deelname aan dat programma was niet altijd even makkelijk. "Het was echt bikkelen, soms wel van zes uur 's morgens tot middernacht", bekent Klaver. "Bij sommige opdrachten dat ik echt dat ik dood ging."