AMSTERDAM - Daniëlle Overgaag heeft naar eigen zeggen haar schoenen weggegeven tijdens een reis naar Kaapstad. De presentatrice werd zo geraakt door de armoede in de Zuid-Afrikaanse stad dat ze meteen wilde ingrijpen.

"Ik heb mijn vest weggegeven en mijn sneakers."

"Ik wil ook in de speelkamer van de kinderen kijken en samen met hen dingen opsturen", vertelt de presentatrice in het AD. Overgaag is nog steeds ontdaan van de armoede die ze aantrof in de Zuid-Afrikaanse stad.

Voetballer

"Ik ontmoette een jongetje dat heel trots vertelde dat hij voetballer wilde worden. Maar dat werd wel moeilijk want hij had geen bal."

De presentatrice beseft dat haar eigen kinderen het een stuk beter hebben. "Als ik mijn schatten nu ruzie hoor maken over de iPad schaam ik me bijna", onthult Overgaag. "Het maakt zoveel uit waar je wieg heeft gestaan."

Structuur

De vrouw van Reinout Oerlemans beseft dat haar weggeefactie geen zoden aan de dijk zet. "Daar is echte structuur voor nodig." Ze heeft haar naam daarom verbonden aan SOS Kinderdorpen. "Zo kan ik kinderen ver over de grens een toekomst en een liefdevol thuis geven."