AMSTERDAM - John de Mol is in zijn nopjes met zijn nieuwe schoondochter, presentatrice Bridget Maasland. Johnny biechtte deze week op dat hij en de blondine nu echt 'vriendje en vriendinnetje' zijn.

"Het is een topwijfie", oordeelt John zaterdag in het AD.

"Als je mij tien jaar geleden had gezegd: die wordt het, had ik al gezegd: fantastisch", gaat de mediamagnaat verder. "Ik ken haar natuurlijk al jaren."

Hoewel John weken geleden al riep dat Bridget welkom is in de familie, is de 35-jarige presentatrice nog niet aangeschoven bij de familie De Mol. "Iedereen heeft het steeds zo druk. De feestdagen zijn straks een mooie gelegenheid om eens een keer rustig te gaan zitten met elkaar."

Verwend eikeltje

Ook Johnny had tien jaar geleden niet verwacht dat hij Bridget ooit zijn vriendin zou noemen. "Ik vond haar wel een lekker wijf met een grote bek, maar ook een beetje een tutje", biecht de 31-jarige presentator op. "Zij vond mij een verwend eikeltje."

Dat veranderde tijdens de opnamen voor Johnny's programma Waar Is De Mol? "Toen zag ze dat ik helemaal niet zo nonchalant ben. Het lijkt op beeld wel of ik niets uitvoer, maar achter de schermen trek ik de ploeg. We dachten allebei: hé wat ben jij leuk."

Eerste zoen

En de rest is geschiedenis. Johnny laat normaal niet veel los over zijn privéleven, maar deed nu al na de eerste zoen uitgebreid verslag.

"Omdat we allebei bekend zijn en we een onverwachte combinatie zijn, houd je het toch niet tegen. Iedereen zit er achter aan", zegt Johnny over alle media-aandacht. "Dan kunnen we maar beter het gras voor ieders voeten wegmaaien en zeggen hoe het zit."