AMSTERDAM - Nick Lachey is binnenkort weer een 'newlywed'. De zanger, die tot 2005 getrouwd was met zangeres Jessica Simpson, heeft zijn vriendin Vanessa Minnillo donderdag ten huwelijk gevraagd.

"We zijn onvoorstelbaar blij met onze verloving", lieten de tortelduifjes weten aan verschillende Amerikaanse media. "We kijken uit naar een geweldige toekomst samen."

Nick en Vanessa leerden elkaar kennen in 2006, een paar maanden na Nicks scheiding. De 29-jarige Minnillo was te zien in Lacheys videoclip van What's Left Of Me, een nummer over zijn breuk met Jessica Simpson.

Nick, die in de jaren negentig deel uitmaakte van de boyband 98 Degrees, beloofde in 2002 eeuwige trouw aan Jessica.

Realityserie

De twee lieten hun getrouwde leven vastleggen door MTV in de realityserie Newlyweds, die van 2003 tot 2005 werd uitgezonden. De constante aanwezigheid van camera's zou het huwelijk onder druk hebben gezet.

Nick en Vanessa, die dinsdag beiden jarig zijn, hebben al eerder laten weten dat ze geen plannen hebben voor een dergelijke realityshow. Jessica heeft iets minder geluk in de liefde dan haar ex. De blondine had jarenlang een relatie met footballspeler Tony Romo, maar werd vorig jaar op haar verjaardag gedumpt. Inmiddels heeft Jessica een paar maanden een relatie met oud-footballspeler Eric Johnson.