AMSTERDAM - Albert Verlinde (49) overweegt volgend jaar te stoppen met RTL Boulevard.

Dit vertelt hij in een interview met Flair. “Als ik vijftig word, is het wellicht tijd om te stoppen. Anders word ik zo’n Willibrord Frequin, die blijft gillen om het gillen.”

Verlinde is al jaren ‘het gezicht van het programma’, dat nu bezig is met het tiende jaar. “Zo gedraag ik me misschien ook wel.”

Verkeerd beeld

Volgens Verlinde hebben veel mensen een verkeerd beeld van hem als het gaat om privézaken van BN' ers. “Ik sta niet over hekken te kijken. Privé is privé. Ik bel altijd iedereen op, vraag om commentaar en krijg dat ook.” Verlinde zegt grenzen te hebben in wat hij uitzendt, maar voor hem staat voorop: nieuws is nieuws. “Alles wat openbaar gebeurt, mag ik uitzenden, vind ik.”

Trots

Van dat wat hij heeft uitgezonden heeft Verlinde geen moment spijt heeft gehad. “De meeste BN’ers willen graag samenwerken. Het is ook niet zo dat ik elke roddel zo maar breng.” Verlinde vertelt bijvoorbeeld voorzichtig te zijn geweest met het nieuws rondom Thomas Berge en diens drank- en drugsproblemen.

“Ik wist al snel dat hij werd behandeld in een afkickkliniek. Maar wie ben ik om dat te melden over een twintigjarige jongen?” Later meldde Berge zich zelf bij RTL Boulevard met zijn verhaal. “Daar ben ik trots op”, aldus Verlinde.