AMSTERDAM - Lil Wayne kan donderdag toch nog niet genieten van zijn vrijheid. Een rekenfoutje van justitie houdt de rapper langer achter de tralies. Wayne zit in New York vast wegens verboden vuurwapenbezit.

"We hebben de tijd die hij vast moet zitten verkeerd berekend", biecht een politiewoordvoerder op aan muziekzender MTV. "Hij is ons nog een dag 'good time' schuldig."

De zegsman legt uit dat gedetineerden eerder vrij kunnen komen uit de Rikers Island-gevangenis als ze zich goed gedragen. Daarmee bouwen ze 'good time' op. Lil Wayne is een deel van zijn 'good time' kwijtgeraakt, waarschijnlijk toen hij in zijn cel werd betrapt met een mp3-speler. Daarvoor zat de rapper sinds begin oktober in een isoleercel.

Met smart

Verwacht wordt dat Dwayne Carter, de echte naam van Lil Wayne, vrijdag vrijkomt. Zijn fans en vrienden wachten met smart op de 28-jarige rapper. Zodra Wayne vrijkomt, stapt hij in een vliegtuig naar Miami. Daar hebben zijn muzikale vrienden een groot feest georganiseerd, wat zondag moet losbarsten.

"We zijn van plan hem te behandelen als de koning die hij is", reageert Mack Maine, de directeur van Carters platenmaatschappij. "Hij moet voelen dat we hem echt gemist hebben."

Nieuw materiaal

Na de knalfuif wil de rapper aan nieuw materiaal gaan werken. Een woordvoerder van de artiest schat in dat Lil Wayne zo snel mogelijk de studio induikt. De 28-jarige zit sinds maart vast wegens verboden vuurwapenbezit. Bij een doorzoeking van zijn toerbus vonden agenten in 2007 een pistool.