AMSTERDAM - Heidi Montag en Spencer Pratt zitten financieel aan de grond. De twee voormalige The Hills-sterren hebben miljoenen dollars schuld en wonen momenteel bij de ouders van Pratt.

"We waren onvolwassen en maakten ons te druk om onze beroemdheid in plaats van om het zakelijke gedeelte", vertelt een berouwvolle Spencer aan het Amerikaanse Life & Style. "Achteraf gezien hadden we ons geld niet moeten uitgeven. We hadden ons gedeisd moeten houden en moeten sparen."

De twee joegen er de afgelopen periode onbedachtzaam zo'n tien miljoen dollar door. Het geld ging onder meer naar hun huurhuis in Malibu, dat 35 duizend dollar per maand kostte.

Er ging ruim drie miljoen dollar naar Heidi's geplande muziekcarrière. Zo werden er liedjes aangekocht voor veertigduizend dollar per stuk en werden er studio's en producers ingehuurd.

Belastingschuld

Ook de cosmetische ingrepen van de 24-jarige Montag, zes verschillende auto's en het huren van privé-jets kostten het paar vele honderdduizenden dollars. De twee hebben momenteel een belastingschuld van twee miljoen dollar en overwegen het aanvragen van een faillissement.

"Op ons dieptepunt dacht ik er over na om naakt te poseren voor de Playboy", vertelt Montag. Eerder poseerde ze wel voor het blad, maar hield ze haar kleren aan.

The Hills

De ouders van Spencer vroegen de twee uiteindelijk hun intrek te nemen in hun gastvertrek. "Ik voel me alsof ik weer 14 jaar oud ben", zegt Pratt. "Spencers ouders gaan eens per week voor ons naar de supermarkt", aldus Heidi. "En dat is alles wat we krijgen." Montag en Pratt wijten hun financiële problemen aan het feit dat de serie The Hills onverwachts stopte.

Het aantal afleveringen van het laatste seizoen van de reallife-serie werd plots gehalveerd en de sterren kregen daardoor tien afleveringen minder betaald. Heidi en Spencer hadden hun geld van tevoren al uitgegeven. "We willen geen medelijden", zegt Pratt. "We hebben het onszelf aangedaan en voelen ons ongelooflijk dom."