AMSTERDAM - Er is sprake van een realityshow, een kledinglijn, spreekbeurten en een boek. En dat allemaal voor een 13-jarig meisje dat nog nooit een liedje heeft opgenomen of in een film heeft gespeeld.

Bethany Hamilton stond bekend om haar surfvaardigheden, maar een tragedie heeft haar een van de meest gevraagde tieners in de Amerikaanse media gemaakt. Op 31 oktober, toen ze even uit de kust aan het surfen was, werd ze aangevallen door een haai die haar linkerarm afbeet. Collega-surfers wisten haar van een erger lot te behoeden.

Hamilton heeft afgelopen week haar debuut op televisie gemaakt met een aantal interviews. In een daarvan zei ze dat ze ondanks haar ongeluk van plan is gewoon weer op haar plank te zullen stappen. "Ik kan er niets aan doen. Dat is wat god voor ogen heeft met me en dat is wat ik ga doen."

Na haar eerste tv-optreden, afgelopen vrijdag, volgden in rap tempo optredens bij achtereenvolgens Jay Leno, David Letterman en Geraldo Rivera. En dan hebben we het nog niet over alle artikelen in kranten en bladen. Ze heeft zelfs Jessica Lynch uit de spotlight verdreven.